Materiale de constructii

Transport in Bucuresti si Ilfov

Mortar Adeplast zidarie MZ5 30kg

Mortar Adeplast zidarie MZ5 30kg

Pretul este per sac
 
17.00 lei
4437
in stoc
 

Descriere

Descriere: Mortar pentru zidirea blocurilor din beton şi cărămidă. 

Caracteristici

- Lucrabilitate uşoară

- Aderenţă foarte bună

- Marcă controlată ridicată

Compoziţie: ciment, adaosuri minerale şi de îmbunătăţire a calităţii

- Necesar de apă: 0,18 – 0,20 l/kg (7,2 - 8,0 litri / sac)

- Timp de găleată: minim 2 ore ( timp în care rămâne lucrabilă o pastă pregătită)

- Destinat pentru zidirea blocurilor de beton, cărămidă 

Domenii de utilizare: La zidirea clădirilor cu blocuri de beton, cărămidă sau cu blocuri de beton uşor. 

Pregatirea suprafetei de lucru: Un sac de 40kg se amestecă cu cca 7,2 – 8,0 litri de apă. La 1 kg de mortar de zidarie se consumă cca 190 – 210 ml de apă la o temperatură de +20°C. ATENŢIE !!! LA TEMPERATURI RIDICATE CONSUMUL DE APĂ CREŞTE !!! DACĂ ESTE NECESAR, ÎN CAZUL TEMPERATURILOR RIDICATE, SE UMEZESC ELEMENTELE DE ZIDĂRIE !!! Amestecarea produsului se poate face manual, cu o bormaşină la care se ataşează axul cu palete sau cu o betonieră. La amestecarea manuală sau cu bormaşina cu ax se face un amestec energic, se face o pauză de cca 5 minute, după care se mai face o amestecare. Durata de amestecere în betonieră este de 5 – 10 minute. 

Modalitate de aplicare: Mortarul astfel preparat se aplica cu canciocul pe suport, apoi se intinde cu mistria, pina la obtinerea unui strat uniform, peste care se aseaza urmatorul strat de material de inzidire (caramida, beton, beton usor).Materialul de inzidire astfel asezat se fixeaza si se niveleaza prin lovituri usoare, cu ajutorul unui ciocan de cauciuc. Se verifica planeitatea zidariei obtinute cu ajutorul dreptarului si al bolobocului.Se va aplica mortarul de zidarie si la capetele blocurilor de inzidit (la rosturi). Zidariile astfel obtinute se protejeaza impotriva uscarii rapide. APLICABILITATEA DUPĂ AMESTECARE CU APĂ: Pasta din găleata îşi păstrează proprietăţile timp de cel putin 2 ore. 

Recomandari: Nu se recomandă a fi aplicat pe lemn, materiale plastice, metale şi pe suprafeţe din ipsos. Nu se aplică în bătaia directă a razelor solare. În afară de recomandările de mai sus este importantă respectarea normelor şi standardelor în vigoare. Caracteristicile garantate se bazează pe experienţa practică şi pe testele efectuate. Condiţiile specifice locaţiei şi aplicării pot varia faţă de cele prezentate aici, aşadar, utilizarea corectă şi reuşită a produselor noastre nu este în sfera noastră de responsabilitate.

Depozitare: În locuri uscate, în stare închisă, pe paleţi din lemn. 

Ambalare: În saci de 30 kg. 

Consum specific: circa 1,5 - 1,8 kg / m², la o grosime de strat de 1 mm