Materiale de constructii

Transport in Bucuresti si Ilfov

Sapa autonivelanta Thomsit DA 25kg

Sapa autonivelanta Thomsit DA 25kg

Pretul este per sac
 
36.30 lei
444
in stoc
+

Descriere

Utilizare: Pentru grosimi intre 2-10 mm 

Caracteristici:

-autonivelare

-asigura o suprafata neteda

-rezistenta la sarcini concentrate (de ex. scaun pe role)

-pompabila

-poate fi aplicata si peste sistem de incalzire in pardoseala

Domenii de utilizare:

-Pentru nivelarea suprafetelor pe baza de ciment se toarna in straturi de 2-10mm grosime in vederea acoperirii cu: covor PVC, linoleum, mocheta, pardosea laminata, placi ceramice. ATENTIE! Se va aplica doar la interior

-Pentru acoperirea cu parchet brut se vor utiliza sapele autonivelante: Thomsit DH Maxi, DX sau DD+.

Pregatirea suprafetei suport:

-Suprafetele trebuie sa fie uscate (maxim 2% umiditate), curate, fara fisuri sau materiale antiaderente si sa indeplineasca rezistenta la compresiune si incovoiere ceruta. Se recomanda ca rezistenta la compresiune a stratului suport sa fie de minim 15N/mm2. Petele de ceara, bitum, grasime sau uleiuri trebuie indepartate. Fisurile si crapaturile trebuie sa fie largite mecanic, curatate, de praf si umplute cu Thomsit R727 sau Thomsit R755. Reparatiile suportului se fac cu mortarul rapid Thomsit RS88

-Inaintea aplicarii amorselor, suportul trebuie slefuit cu ajutorul unui monodisc cu abraziv de granulatie corespunzatoare (16;24) si aspirat cu un aspirator industrial. Operatia trebuie executata pentru indepartarea stratului putin aderent de la suprafata suportului.

Placi de beton:Pardoselile trebuie tratate cu amorsa penetranta Thomsit R777, nediluata, folosind o pensula sau un trafalet.Turnarea sapei este posibila atunci cand amorsa este uscata. Daca se doreste realizarea unei bariere impotriva umiditatii reziduale, se recomanda amorsa epoxidica Thomsit R755 (in 2 straturi). Sape pe baza de ciment:Suprafetele absorbante, poroase, trebuie tratate cu amorsa penetranta Thomsit R777 diluata cu apa in proportie 1:1. Turnarea sapei este posibila cand amorsa este complet uscata. In cazul suprafetelor foarte poroase si puternic absorbante se recomanda repetarea amorsarii, insa cu amorsa nediluata.

Suprafete critice:Suprafetele neabsorbante, netede, cum ar fi: mozaicuri si placari ceramice, sape sclivisite, piatra sau suprafete pe baza de rasini epoxidice/poliesterice, trebuie tratate fie cu amorsele epoxidice Thomsit R758 sau Thomsit R755, ori cu amorsa tunoprenica Thomsit R760. Turnarea sapei este posibila cand stratul de amorsa este complet uscat (12-24 ore).

Mod de aplicare:Turnati 25 kg de mortar Thomsit DA in 5,5-6 litri de apa rece si amestecati cu ajutorul unui mixer cu viteza mica (max 600 rpm) pana cand obtineti o pasta omogena fara aglomerari. Dupa amestecare, lasati materialul deoparte 2-3 minute, amestecati din nou si apoi turnatil pe suprafata amorsata in prealabil, preferabil in fasii continue cu latimea de 25-30 cm. In timp ce este turnat, mortarul se va ajuta cu o “grebla” (gletiera din otel, cu dinti fini). Excesul de mortar trebuie intins in locurile mai greu accesibile (ex. colturi) cu ajutorul unei gletiere dintate. Pentru a obtine o suprafata perfect neteda (fara pori), suprafata proaspata trebuie dezaerata trecand peste ea o rola cu tepi (imediat dupa turnare). In cazul lungimilor mai mari de 10m liniari sunt necesare rosturi de dilatatie pe ambele directii. Inainte de aplicarea adezivului pentru lipirea acoperirilor ulterioare, sapa se va slefui si aspira. Instructiuni importante:Trebuie evitata uscarea prea rapida a stratului proaspat turnat. Protejati-l impotriva expunerii directe la soare si conditii termice extreme, inghet si aer uscat. Priza este accelerata de temperaturi ridicate, fiind incetinita la temperaturi scazute. Mortarul Thomsit DA nu trebuie amestecat cu alte tipuri de mortar, adezivi sau rasini sintetice si ciment. In cazul in care sacul a fost desfacut, acesta trebuie inchis din nou cu grija. Resturile de mortar nu trebuie aruncate in sistemul de canalizare. Thomsit DA contine ciment si produce o puternica actiune alcalina cu apa. Protejativa ochii si pielea. In cazul contactului cu ochii, clatiti cu apa din abundenta si consultati medicul. Depozitati-l intr-un loc uscat.

Depozitare: 6 luni in locuri uscate (umiditate maxima 55%) si temperaturi peste 0°C.

Ambalare: Saci de 25 kg, 42 saci pe palet

Date tehnice:

-Culoare: gri

-Compozitie: amestec de ciment, agregate si aditivi

-Necesar de apa: 5.5-6 litri apa la 25 kg pulbere

-Densitate mortar proaspat: cca. 1.3 kg/l

-Consum orientativ: cca. 1.5 kg/m2/mm grosime

-Timp in care trebuie aplicat: maxim 40 minute de la amestecarea cu apa

-Temperatura a suportului: 15°C - 30°C

-Trafic pietonal dupa aproximativ: 12 ore

-Acoperire dupa: 48 -72 ore

-Rezistenta la compresiune (SR EN 13892-2): ≥ 20 N/mm2 dupa 28 zile

-Rezistenta la incovoiere (SR EN 13892-2): ≥ 7.0 N/mm2 dupa 28 zile

-Aderenta la suport (SR EN 13892-8): ≥ 0.5 N/mm2

-Clasa (SR EN 13813): CT - C 20 - F 7 - B 0.5

-Rezistenta la temperatura, dupa uscare: rezistent, poate fi aplicat pe: plansee incalzite, fara rosturi.